Seafoodbar Vigo
Hans Roeleveld
Welkom op ons terras!
Hans Roeleveld
Welkom op ons terras!
In het noordwesten van Spanje ligt de sfeervolle havenstad Vigo, de grootste vissershaven van Europa. Ook in Nederland kennen we vele vissershavens, waaronder die van Scheveningen. En dat is nu net de plaats waar de carrière van Hans Roeleveld begint.
Samen met zijn vader, broers en zussen verkoopt Hans in zijn jonge jaren elke week vis in Zwijndrecht, gekocht op de Scheveningse visveiling. In 1975 opent de familie een winkel aan de Scheveningse haven. Die groeit uit tot groothandel en visrokerij. In 2012 opent Hans zijn eerste eigen visspeciaalzaak én visrestaurant aan de Gentsestraat in het Belgisch Park. Dat doet hij samen met zijn zonen Cor en Jonathan. En de eigen onderneming bevalt goed. Zo goed, dat het familiebedrijf zich nog verder uitbreidt. De moderne seafoodbar aan de Aert van der Goesstraat, genoemd naar de Spaanse havenstad, is het tweede visrestaurant van de familie Roeleveld. Hans en zijn zonen zijn zich hiermee nog meer gaan toeleggen op de horeca.
Het belangrijkste was, is en blijft de verse vis. Vis die in de ochtend gevangen is, wordt dezelfde dag nog geserveerd. Hierin willen de ondernemingen van Hans en zijn zonen zich van andere visondernemingen onderscheiden. Het proces van inkoop tot serveren is steeds korter geworden.
Daar is het verwennen van de klant, bij lunch en diner, bij gekomen. Seafoodbar Vigo past goed in de Aert van der Goesstraat, die vele eetgelegenheden kent. Na het winkelen lekker eten, dat is het idee. Verse vis, om de hoek gevangen en in Spaanse sfeer opgediend, daar lijkt het winkelende publiek best trek in te hebben. Wat zou de volgende onderneming van Hans, Cor en Jonathan (en volgende generaties) zijn?