Poelier Ammerlaan
Wild & gevogelte
Wij zien u graag in de winkel!
Wild & gevogelte
Wij zien u graag in de winkel!
Ruim vijftig jaar geleden, rond 1965, richtten de broers Jan en Kees poeliersbedrijf Gebroeders Ammerlaan op. Zeven jaar na de opening kwam Peter Gleijm in dienst. Hij is dan al een ervaren poelier. Hij werkt ruim dertig jaar samen met de broers. In 2005 neemt hij de winkel van hen over, samen met zijn vrouw Susan. De naam Gebroeders Ammerlaan blijft. In 2015 viert Peter met zijn klanten het veertigjarig jubileum van de zaak.
Peter moderniseert de winkel. Kwaliteit en service blijven vooropstaan, net als bij de gebroeders. De kippen worden nog met de hand uitgesneden, en bijna alle producten zijn huisgemaakt. Wild en gevogelte vormen het kernassortiment. Maar hij kijkt ook goed om zich heen, want de tijden veranderen. Het aantal expats in het Statenkwartier groeit explosief. Daar speelt hij op in. Franse wijkgenoten komen geregeld voor de producten uit Frankrijk, zoals het gevogelte uit Frankrijk met het keurmerk Label Rouge: boerenscharrel met uitloop. Biologische producten zijn sowieso zeer in trek. Ook levert hij aan de horeca, zoals de strandtenten op Scheveningen.
En Gebroeders Ammerlaan zet de traditie van familiebedrijf voort, want de zoons van Peter en Susan staan klaar om het bedrijf over een aantal jaren over te nemen. De plek van de winkel kan niet beter: in de Aert van der Goesstraat met al z’n restaurants, cafés en winkels waar levensmiddelen worden verkocht. Ook neemt de vraag naar ambachtelijke producten alleen maar toe. Mensen willen weten wat ze eten en kopen steeds vaker duurzame producten. Dat belooft een mooie toekomst te worden, ook voor de opvolgers!