Philippe Galerne
Authentieke Franse patissier
Welkom in onze winkel
Authentieke Franse patissier
Welkom in onze winkel
Als je de winkel van Philippe Galerne in komt, loopt het water je direct in de mond. Hier ben je bij een authentieke Franse patissier.
Philippe Galerne volgt zijn opleiding tot patissier in Parijs en Versailles. Zijn broer is banketbakker in Parijs, maar Philippe voelt zich meer aangetrokken tot het fijnere werk. Hij trouwt met de Nederlandse Nancy en vestigt zich in Nederland. Hier doet hij mee aan verschillende nationale en internationale wedstrijden op zijn vakgebied. In 2006 opent hij zijn winkel aan de Aert van der Goesstraat. Al het harde werken loont. Zijn producten zijn al vaak lovend beschreven in de pers.
Op zondagochtend is het dringen bij Philippe Galerne. Het is hier net of je in Frankrijk bent. De croissants worden door NRC-journalist Janneke Vreugdenhil de beste van Den Haag genoemd. Je kunt er terecht voor éclairs, macarons, brioches, pains au chocolat, tartes au citron, tartelettes en madeleines. Ook de Nederlanders smullen van al dat lekkers, zoals van het ambachtelijk gebakken, Franse brood. Dagelijks bakken Philippe en zijn medewerkers de taarten vers in de open keuken achter de winkel, met fruit van het seizoen. Ze werken hier alleen met seizoensproducten en voegen geen geur- of smaakstoffen toe. In de winter vind je bij Philippe Galerne dus geen aardbeientaart, en in de zomer geen appeltaart.
Een traditioneel bedrijf dus, maar met oog voor vernieuwing. En Philippe is toch een beetje in de voetsporen van zijn broer getreden, door zich de laatste jaren te gaan toeleggen op het bakken van brood. De patisserie is ook een boulangerie geworden.