Bagels & Beans
Koffie, bagels & geluk
Kom genieten op ons terras!
Koffie, bagels & geluk
Kom genieten op ons terras!
Het is inmiddels een bekende in het Nederlandse straatbeeld: Bagels & Beans. In maart 2008 is de vestiging aan de Aert van der Goesstraat geopend.
In de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat is het allemaal begonnen. Daar kwam de eerste bagel op de kaart te staan, zo’n raar broodje met een gat erin. In Nederland nog een onbekende, in Amerika al razend populair. En die beans dan? Dat zijn Arabicabonen, afkomstig van een kleinschalige familieplantage in Panama. Carl Janson, zoon van Zweedse immigranten, is eigenaar van de plantage: ‘De Arabica is de beste boon die er is, met de minste cafeïne en de volste smaak.’ Van de bonen zetten ze bij Bagels & Beans lekkere koffie. En die wordt geserveerd met bijvoorbeeld soja- of amandelmelk.
Gezond, duurzaam, ambachtelijk, persoonlijk, lekker – dat spreekt de klanten aan. Wat dat allemaal inhoudt? Biologisch vlees en verantwoord gevangen vis zoals de wilde Sockeye zalm. En natuurlijk vegetarische gerechten, zoals de paddoburger en vegetarische kip. Bijna alle bagels zijn veganistisch. Heb je de oathie al eens geprobeerd? Erg lekker, met haver, appel, lijnzaad, walnoten, bosbessen en perzikvezel, Nog meer specialiteiten? Wat denk je van cheesecake, dadeltaart en een Matcha Latte? Nee, dat is geen koffie, maar groene thee met sojamelk.
Het klinkt allemaal hip en misschien belerend, maar zo is het zeker niet bedoeld. Bagels & Beans is een modern bedrijf, dat zeker niet trendgevoelig is. Over vijf jaar zijn ze nog net zo, maar dan staan er natuurlijk weer nieuwe producten op de kaart. Ze zijn hier trouwens ook niet vies van zoet. Ze hebben namelijk Zin in Zoet voor je. Kom maar eens proeven!